Almedalen och Playboy

Almedalsveckan är här och ut rusar rusiga politiker, journalister, lobbyister, propagandister och förståsigpåare av alla de slag. Alla kramar alla, för här skall nätverkas. Avspänt och intimt umgänge mellan dem som aldrig umgås annars, det vill säga politiker, journalister, lobbyister, propagandister och förståsigpåare. Bara glada miner i mingeltält och chambre separée. Hur svenska stålar biter, kom låt oss pröva på / Ur vägen dysterkvistar, friskt mod I gossar blå.

Småsinta och avundsjuka människor tycker att umgänget mellan makteliten och dess påstådda granskare blir lite väl kladdigt. Sådant illasinnat prat måste självfallet resolut tillbakavisas. Lyckligt nog tar Erik Helmerson, ledarskribent på på den orädda fyrbåken Dagens Nyheter, till orda i denna angelägna sak. Bespottarna får skratta bäst de vill. Erik Helmerson är en ädel man och reser till Almedalen för att lära sig betydelsefulla saker, sådant som är viktigt för hans yrkesutövning. Och han väljer med omsorg.

Medan besserwissrarna står utanför och grymtar över mediemanipulation sitter vi på Handikappförbundets seminarium ”Tillgänglighet lönar sig! Det har vi räknat på”. Eller lyssnar på en företrädare från Kvinnojourerna som talar på temat ”Att skildra våld mot kvinnor”.

Där fick de missunnsamma så de teg. Erik Helmerson köper för övrigt Playboy för artiklarnas skull. Bara så ni vet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: